| Künye | İletişim | Yazı Gönder | Yazarlar | Arşivler | Düşünbil Portal | Düşünbil Akademi | Düşünbil Dergisi | Libido Dergisi |

Pixar sanatçıları Andrew Coats ve Lou Hamou-Lhadj’nin duygu yüklü ödüllü kısa filmi Borrowed Time, dokunaklı bir affetme hikayesi anlatıyor.

Pixar sanatçıları boş zamanlarında harikalar yaratan hikayelerini animasyonlara çevirmeye devam ediyor. Şimdilerde aynı ekipten Andrew Coats ve Lou Hamou-Lhadj birlikte çektikleri kısa animasyon film Borrowed Time‘ı dijital mecralarda yayınlamaya başladı.

Uzun yıllar Pixar’ın büyük yapımlarında görev alan bu ikili Tisch Sanat Okulu’ndan mezun. İzlediğiniz anda boğazınıza bir yumruk yemişsiniz gibi hissettiren Borrowed Time, tam tamına 5 yıllık bir sürecin ürünü. Vahşi Batı’da yaşayan bir şerifin hayatından hüzünlü bir kesiti paylaşan bu kısa film, çok uzun zaman önce yaşanan bir kazaya ve bir insanın kendini affetme sürecini odaklanıyor. Affetmenin ve yaşamaya bir şekilde devam etmenin önemini gördüğümüz kısa film, geçtiğimiz yıldan bu yana festival festival dolaşıyor ve ödüle doymuyor.

Andrew Coats ve Lou Hamou-Lhadj’tan Bol Ödüllü Kısa Filmi: Borrowed Time

Borrowed Time’ın yayınlanmasıyla birlikte bu iki sanatçı, filmin serüveni hakkında izleyiciyi bilgilendirecek bir video daha yayınladı. En başta animasyonun sadece çocuklar için olmadığını göstermek istediklerini belirten Andrew Coats ve Lou Hamou-Lhadj sözlerinde durdu ve gözlerimizi yaşartan bir kısa filme imza attı. İkilinin sinematografisine göz atacak olursak Andrew Coats’un ekibinde yer aldığı filmler arasında Inside Out, Rio ve Ice Age: Dawn of the Dinosaursbulunuyor. Lou Hamou-Lhadj ise Toy Story 3 ve WALL·E gibi başarılı filmlere imza attı. Daha fazla söze gerek yok, buyurun filmi izlemeye:

https://vimeo.com/187257744

Kaynak: filmloverss

Yayınladığımız alıntı yazılarda yanlış ya da güncel olmayan bilgiler, imla hataları veya anlam bozuklukları bulunması durumunda bundan Düşünbil Dergisi sorumlu değildir.

Animasyon

Yazar:

Godfather Dergi

İki aylık “sine-teori” dergisi olarak çıkan GodFather, sadece popüler sinemayla, güncel filmlerle, vizyon filmleriyle ilgilenen bir dergi değil, sinema tarihi, kült filmler, sinema akımları, yönetmenler ve ülke sinemaları gibi konuları da inceleyecek. GodFather, sinemanın yalnızca estetik ve edebi yanıyla değil; felsefi, politik, psikolojik ve sosyolojik yanıyla da ilgileniyor. Derginin amacı ve yöntemi; Sinema üzerine düşünmek ve düşündüğünü yazmak, sinemayla ilgili araştırıp incelemek ve araştırıp incelediğini yazmaktır.